ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση απεργίας για την ΓΣ της 6/9/2013

ΑΔ.Ε.Κ.Ε.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,
Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην δημόσια εκπαίδευση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, είναι γνωστά σε όλους μας και δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε. Στον εκπαιδευτικό χώρο ζήσαμε τα τελευταία χρόνια μία καταιγιστική κυβερνητική επίθεση, με πρωτοφανή βαρβαρότητα ενάντια στα δικαιώματά μας, με κορύφωση το πρωτοφανές γεγονός απόλυσης συναδέλφων καθηγητών της δημόσιας παιδείας.

    Θεωρούμε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η κυβερνητική επίθεση σε βάρος μας, θα συνεχιστεί με νέα μέτρα άρα προκύπτει η ανάγκη άμεσης αντίδρασης από την πλευρά μας. Εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς αν θα επιτρέψουμε να γίνουν πράξη.
Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,
Η μαζική και δυναμική αντίδραση του κλάδου μας είναι επιβεβλημένη, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. Το πρώτο βήμα είναι η συμμετοχή μας στην έκτακτη Γενική Συνέλευση το απόγευμα της Παρασκευής.
Θεωρούμε αδυναμία το ότι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν κατέληξε σε τελική πρόταση.
Εμείς, έχοντας υπόψη τις διάφορες προτάσεις των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, και την ανάγκη για μία οργανωμένη και ισχυρή απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια, με τελικό στόχο την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που στραγγαλίζει την χώρα, προτείνουμε:
 48ωρη απεργία σε κατάλληλη ημερομηνία, τέτοια που να συγκεντρώνει την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση της συνέλευσης και επανεκτίμηση της κατάστασης σε επόμενη συνέλευση, μετά την λήξη της απεργίας.
Ταυτόχρονα, προτείνουμε παράλληλες δράσεις με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, ενημέρωση μαθητών και γονέων – κηδεμόνων και της κοινωνίας γενικότερα, για την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στα δημόσια σχολεία.
 
Σέρρες, 4 Σεπτεμβρίου 2013
Η Γραμματεία της ΑΔ.Ε.Κ.Ε.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: