ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Απολογισμός δράσης πρώτου χρόνου ΑΔ.Ε.Κ.Ε.

ΑΔ.Ε.Κ.Ε.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΔ.Ε.Κ.Ε.
Ένας χρόνος πέρασε από την ίδρυση της ΑΔ.Ε.Κ.Ε., μιας πραγματικά ανεξάρτητης παράταξης που δημιουργήθηκε από συναδέλφους, χωρίς προηγούμενη θητεία σε κάποια από τις γνωστές παρατάξεις,  που έχουν διάθεση να προτείνουν, να διεκδικήσουν, να αλλάξουν καταστάσεις, να ξεφύγουν από την ακινησία, την παθητικότητα και την ανάθεση σε τρίτους τη λύση των προβλημάτων τους.
Παραθέτουμε μερικές από τις δράσεις και παρεμβάσεις μας στο διάστημα αυτό:
1. Συμμετείχαμε ενεργά σε όλες τις δράσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών και στις συνελεύσεις της ΕΛΜΕΣ, με ρεαλιστικές προτάσεις που συγκέντρωσαν την αποδοχή μεγάλου μέρους των συναδέλφων και σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν αποδεκτές με μεγάλη πλειοψηφία.
2. Τοποθετηθήκαμε δημόσια σε πολλά θέματα, με προτάσεις διαμορφωμένες με ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση μεταξύ των μελών μας και λήψη αποφάσεων με τη διαδικασία της άμεσης δημοκρατίας. Αναπτύξαμε τέτοιες προτάσεις για τα προβλήματα που δημιούργησε η ενοποίηση των περιοχών μετάθεσης σε μία, για την χάραξη νέων ομάδων σχολείων, για το θέμα του ωραρίου μας κ. ά.

3. Ζητήσαμε από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΣ να συνεργαστεί επίσημα με ‘’Συνταξιοδοτικό σύμβουλο’’ που να δίνει οδηγίες και συμβουλές υπεύθυνα σε όσους συναδέλφους της ΕΛΜΕΣ θέλουν να ενημερωθούν για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Το Δ. Σ. αρνήθηκε.
4. Ζητήσαμε από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΣ να ερευνήσει την δυνατότητα μείωσης των τιμολογίων των γιατρών, λόγω κρίσης, για τα μέλη της και μετά από επίσημο αίτημα στον ιατρικό σύλλογο Σερρών. Το Δ. Σ. αρνήθηκε, επίσης.
5. Συμμετείχαμε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (για αιρετούς ΠΥΣΔΕ και για αντιπροσώπους στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ) όπου, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας εμπιστεύθηκε, δίνοντάς μας την τρίτη θέση και στις δύο αναμετρήσεις. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε γι’ αυτό όσους μας στήριξαν.
6. Στο συνέδριο της ΟΛΜΕ δημιουργήσαμε μαζί με άλλες ανεξάρτητες παρατάξεις από τις ΕΛΜΕ Πέλλας, Πιερίας, Μαγνησίας, Βοιωτίας, Γρεβενών κ.ά., την συλλογικότητα με το όνομα ΑΝΩΣΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, παράταξη που ανέπτυξε τις θέσεις της από το βήμα του Συνεδρίου, διεκδίκησε (χωρίς επιτυχία) - και θα διεκδικήσει μελλοντικά - έδρα στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και εξέλεξε 3 αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
7. Δημιουργήσαμε το blog (http://adeke-serres.blogspot.gr) όπου αναρτώνται ανακοινώσεις της παράταξης, της ΟΛΜΕ, της ΕΛΜΕΣ και μεμονωμένων συναδέλφων, άρθρα, πολιτιστικά νέα των Σερρών και έχουμε διάθεση και φιλοδοξία για περαιτέρω ανάπτυξή του.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η προσδοκία μας να δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα ενεργών αδέσμευτων εκπαιδευτικών που να διαμορφώνει θέσεις και να παίρνει αποφάσεις, με τους όρους που πρεσβεύει η ΑΔ.Ε.Κ.Ε., παραμένει.
Σας καλούμε να ενημερωθείτε από το Blog της παράταξης ή επικοινωνήστε μαζί μας στο mail adeke.serres@gmail.com  ή στα τηλέφωνα 6972348223 (Γιώργος Ελληνούδης), 6945589844 (Κώστας Λώλος) και 6979356600 (Ηλίας Τσουχνικάς).
 Ζητάμε την στήριξή σας στις εκλογές του Νοεμβρίου για νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕΣ.
 Σέρρες, 29 Οκτωβρίου 2013
Η Γραμματεία της ΑΔ.Ε.Κ.Ε.


1 σχόλιο:

Δινομάχη είπε...

Καλά όλα αυτά συνάδελφοι αλλά για τις απεργίες, διαθεσιμότητες, πειθαρχικό δημοσίων υπαλλήλων, υποχρεωτικές μεταθέσεις και υπερωρίες δεν λέτε και πολλά. Αυτή η Άνωση τι ακριβώς πρεσβεύει;