ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΔΣ ΕΛΜΕΣ 20-1-2014: Θέματα ΗΔ και αποφάσεις

Ενημέρωση για την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ  20-1-2014, με θέματα ΗΔ:

1. Συνάδελφοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ Σερρών.
Αποφασίστηκε - παρουσία συναδέλφων που βρίσκονται στην διάθεση – να τεθεί το  θέμα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και στην επόμενη συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ, ώστε να δοθούν οργανικές θέσεις σε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διάθεση του ΠΥΣΔΕ Σερρών, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.   
 2. Μη αποδέσμευση εκπαιδευτικών που πήραν απόσπαση.
Συνάδελφοι που πήραν απόσπαση αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν διότι αναμένουν τους αντικαταστάτες τους (αλλά δεν προσλαμβάνονται πλέον αναπληρωτές). Αποφασίστηκε να σταλεί υπόμνημα στον Περιφερειακό Διευθυντή Π&Δ Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας και στο ΥΠΑΙΘ.
 3. Επανέναρξη προγράμματος εξομοίωσης των παιδαγωγικών τμημάτων.
Για συναδέλφους που μετατάχθηκαν στην Πρωτοβάθμια κατέχοντας Παιδαγωγικό πτυχίο διετούς φοίτησης, αποφασίστηκε να ζητηθεί να λειτουργήσουν ξανά τα προγράμματα εξομοίωσης ώστε να μπορέσουν να εξομοιωθούν με τους 4ετούς φοίτησης.
 4. Αίτημα του 3ου Γενικού Λυκείου Σερρών.
Αποφασίστηκε να μη δοθεί οικονομική ενίσχυση στις μαθητικές ομάδες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό της ΠΑΝΕΚΦΕ “EUSO 2014, διότι οι μαθητικοί  διαγωνισμοί που  γίνονται υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ, θα πρέπει να ενισχύονται και οικονομικά από την πολιτεία και όχι από τα συνδικαλιστικά σωματεία ή τους γονείς. Επίσης, να αποσταλεί επιστολή στο ΔΣ της ΠΑΝΕΚΦΕ, με την οποία ζητείται να φροντίζει για την οικονομική ενίσχυση των διαγωνισμών που διενεργεί.
 5. Ορισμός Συνδέσμων και πρόσκληση σε συνάντηση.
Να συνεχιστεί η διαδικασία ορισμού συνδέσμου της ΕΛΜΕΣ από τους συλλόγους όπως και η συλλογή των email, και να προσκληθούν οι σύνδεσμοι για ενημέρωση.
 6. Καθορισμός ομάδων Πολιτιστικής Λέσχης.
Αποφασίστηκε ο σχηματισμός ομάδων: θεατρική, τένις, αγωνιστικών πρωταθλημάτων, κινηματογραφική και εκπαιδευτικής αξιοποίησης ΤΠΕ & ασφάλειας στο διαδίκτυο.
 7. Οργάνωση για την υλοποίηση της ημερίδας της ΕΛΜΕ Σερρών.
Να γίνει στο προσεχές μέλλον ημερίδα με θέμα “Αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση” στο Μουσικό Σχολείο, με καλεσμένους τρεις ομιλητές από ΟΛΜΕ  - ΚΕΜΕΤΕ.
 8. Αυτοαξιολόγηση
Μετά από τα θέματα της ΗΔ, τέθηκε το ζήτημα του κειμένου για το σχέδιο πρακτικού που πρότεινε η ΟΛΜΕ για το θέμα της αυτοαξιολόγησης. Ενημερωθήκαμε από την πρόεδρο ότι κανείς σύλλογος του Νομού Σερρών δεν υπέγραψε  το πρακτικό. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα μέλη του ΔΣ, με προβληματισμό από όλους για το αν έπρεπε (ή αν ήταν νόμιμο) το κείμενο αυτό να γραφεί στο βιβλίο πράξεων των συλλόγων ή να υπογραφεί σαν ψήφισμα. Η ΑΔΕΚΕ (Ελληνούδης) είπε ότι, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, η ΟΛΜΕ κατέβασε μια μη ρεαλιστική πρόταση με αποτέλεσμα η βάση να απομακρύνεται συνεχώς από την ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ.
Τέλος, αποφασίστηκε ομόφωνα,  να κατατεθεί το κείμενο στην έκτακτη Γ.Σ της Πέμπτης προς ψήφιση και στη συνέχεια να πάει στα σχολεία σαν ψήφισμα για υπογραφή από τους συναδέλφους και να προσκληθούν οι διευθύντριες και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων (όπως έγινε με τους σχολικούς συμβούλους) για συζήτηση με το ΔΣ για το θέμα της Αυτοαξιολόγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: