ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ημέρα ασφαλούς διαδίκτυου - Safer Internet Day

Σήμερα Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014, εορτάζεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά η “Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου - Safer Internet Day” σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, κάτω από τον συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία του εορτασμού το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν παγκοσμίως, έχει ξεπεράσει τις 100 !

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι να δημιουργήσουμε από κοινού ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με σύνθημα: Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! Let’s create a Better Internet Together.

Σχολεία, δήμοι, τοπικά συμβούλια, βιβλιοθήκες, σχολικοί σύμβουλοι, σύλλογοι γονέων θα δράσουν ως πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της:  «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!», μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων στο σχολείο, θεατρικών, ποιημάτων, μουσικών δρώμενων, ημερίδων προς γονείς/εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λειτουργούς, δημιουργία ιστολογίων.
Περισσότερα στον ενημερωτικό κόμβο του Σχολικού Δικτύου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: