ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Ενημερωτικό πρόσφατων δραστηριοτήτων (μέρος B')

Έγινε την Τρίτη 18/02/14 η συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ με τους συναδέλφους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και αποφασίστηκε να παρευρισκόμαστε κάθε πρωί (11:00-13:00) και κάθε απόγευμα (18:00-21:00) από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 κάτω από τα γραφεία της ΕΛΜΕ Σερρών (στον πεζόδρομο της Κων. Καραμανλή, πρώην Μεραρχίας). Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας με τη διανομή επιστολής για τη διάλυση της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεων των εκπαιδευτικών.
Απογοητευτική ήταν και πάλι η προσέλευση των καθηγητών (περίπου 100) στην Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 24/02/14. Μέσα από ένα εξαιρετικά υποτονικό κλίμα, απορρίφθηκε η πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για πενθήμερη απεργία (δεν πήρε ούτε μία ψήφο) και αποφασίστηκε μετά την συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ να γίνει νέα ΓΣ για επανεξέταση της κατάστασης.
Το ίδιο αποτυχημένο (περίπου 50 συνάδελφοι έδωσαν το παρόν) ήταν και το συλλαλητήριο της Τρίτης 25/02/14 στην πλατεία Ελευθερίας.

Φαίνεται ότι οι συνάδελφοι νομίζουν ότι θα περιφρουρήσουν τα κεκτημένα (όσα απέμειναν) ή τις θέσεις εργασίας τους και θα καταφέρουν να αποκρούσουν με επιτυχία όσα μεθοδεύει η κυβέρνηση για το ξήλωμα της δημόσιας παιδείας, από το βάθος του καναπέ τους ή μαχόμενοι δια αντιπροσώπου.
Πολλές είναι οι αιτίες για την κατάσταση αυτή και θα επανέλθουμε με την τοποθέτησή μας, σύντομα.  
Ενημέρωση για την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ 13-2-2014, με θέματα ΗΔ:
1. Οικονομική Ενίσχυση οικογένειας συναδέλφων & διεξαγωγή εράνου στα Σχολεία των Σερρών.
Ομόφωνη απόφαση για σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.   
2.  Έγκριση Πολιτιστικών Ομάδων και οργάνωση πρώτης συνάντησης με υπεύθυνους.
Ορίστηκε πρώτη συνάντηση για την θεατρική ομάδα (Τρίτη 18-2-14)
3.  Αυτοαξιολόγηση: ομάδες και ψήφισμα.
Να μαζευτούν οι υπογραφές και από τα υπόλοιπα σχολεία και στην Γενική Συνέλευση. 
4.  Κοινωνικός Λειτουργός στο Εδικό ΕΠΑΛ.
Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού (καθηγητές και κοινωνικός λειτουργός)  δημιουργούν μεγάλα προβλήματα λειτουργίας στο Ειδικό ΕΠΑΛ. Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί συνάντηση με τον προϊστάμενο ΔΔΕ (Τετάρτη 19-2-14)
6.  Κατάθεση ερωτήματος προς το Νομικό Σύμβουλο της ΟΛΜΕ για τη νομιμότητα καταχώρησης των απεργιών στο My School. 
7.  10ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ.
8. Πρόταση για λειτουργία διαδικτυακού ραδιοφώνου της ΕΛΜΕ Σερρών.
Έγινε ενημέρωση στα μέλη του ΔΣ από την πρόεδρο.
Αφήσαμε το επόμενο θέμα τελευταίο γιατί είναι το πιο «ζουμερό».
5. Πρόγραμμα ΟΛΜΕ και Δράσεις. 
 
Η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. είχε ετοιμάσει τις παρακάτω προτάσεις.
Λόγω της επικείμενης απόλυσης συναδέλφων στις 23 Μαρτίου και επειδή στις Σέρρες υπάρχουν 48 συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα, προτείνουμε για το επόμενο διάστημα τα παρακάτω:
1. Σε κάθε επίσκεψη ή εκδήλωση στις Σέρρες υπουργού, περιφερειάρχη ή άλλου εκπροσώπου της κυβέρνησης, της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, εμείς με τους συνάδελφους σε διαθεσιμότητα να εμφανιζόμαστε, να ανοίγουμε πανό και να μοιράζουμε σχετικό κείμενο στους παρευρισκόμενους.
2. Να οργανώσουμε στο κέντρο της πόλης, πάγκο ή κιόσκι διαμαρτυρίας στο οποίο θα παραμείνουμε για ένα διήμερο αρχικά (με διανυκτέρευση)  και εκτίμηση στη συνέχεια για επ’ αόριστον παραμονή  και πιθανή απεργία πείνας.
Προϋπόθεση αυτών είναι οι συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά.
Επίσης προτείνουμε αυτά να προωθηθούν στην ΟΛΜΕ ως πρότασή μας για κοινές και ταυτόχρονες δράσεις σε όλους τους νομούς.
 
Οι  προτάσεις αυτές έγιναν ομόφωνα δεκτές από τα μέλη του Δ.Σ.
 3. Να ζητηθεί από όλες (πλην Χρυσής Αυγής) τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων  και στους τοπικούς βουλευτές να απαντήσουν και να τοποθετηθούν γραπτά.
«Παρακαλούμε να απαντήσετε και να τοποθετηθείτε γραπτά και συγκεκριμένα για τα παρακάτω ζητήματα, που αποτελούν ζητήματα αιχμής για τον κλάδο μας. Οι απαντήσεις σας θα κοινοποιηθούν σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στον Τύπο:
Στις 23 Μαρτίου - όπως φαίνεται - 450 συνάδελφοί μας οδηγούνται στην οριστική απόλυση. Συμφωνείτε μ’ αυτό; Αν όχι, σε τι ενέργειες θα προβείτε  για να αποφευχθεί αυτό (για κόμματα ή βουλευτές συμπολίτευσης) ή για να  θεραπευθεί σε πιθανή μελλοντική ανάληψη της κυβέρνησης από σας; (για κόμματα και βουλευτές αντιπολίτευσης)»
 
Η πρόταση έγινε δεκτή από τα μέλη του Δ.Σ. με 5 ψήφους υπέρ (ΑΔΕΚΕ, Αυτόνομη Κ.Κ., Αγωνιστική Συνεργασία, ΠΑΜΕ) και 3 κατά της ΔΑΚΕ (απουσίασε ένα μέλος δικαιολογημένα) που κατά δήλωση της προέδρου δεν ήταν “επαναστατική πρόταση”.
4. Συνεδρίαση με όσους συνδέσμους σχολείων έχουν οριστεί μέχρι σήμερα για ενημέρωση και αναζήτηση συνδέσμων στα υπόλοιπα σχολεία του νομού.
 
Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη του Δ.Σ.
Επιπλέον, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών αποφάσισε ομόφωνα, με κύριο αίτημα την αποτροπή των απολύσεων στις 22/3/2014, το παρακάτω πρόγραμμα δράσεων:
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, ώρα 6:00 μ.μ.: Συνάντηση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών και των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Σερρών, με στόχο τη λήψη κοινής απόφαση των επόμενων δράσεων.
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:00 μ.μ: Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Σερρών στην Αίθουσα του ΟΡΦΕΑ Σερρών (Περ. Κωστοπούλου) με θέμα την εισήγηση της ΟΛΜΕ:  α) 48ωρη απεργία στις 13 – 14/3/2014 και  β) Πενθήμερη απεργία 17/3 – 21/3
Μετά τις 21/3 θα ακολουθήσει κύκλος νέων Γ.Σ. για εκτίμηση της κατάστασης.
Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:00 μ.μ.: Εκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας των Σερρών. Θα ζητηθεί η στήριξη του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Σερρών και του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: