ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Διαμαρτυρία Εκπαιδευτικών Δημόσιας Υγιεινής σε διαθεσιμότητα

Εκπαιδευτικοί ΠΕ18-37 (Δημόσιας Υγιεινής) σε διαθεσιμότητα
Είμαστε δέκα (10) εκπαιδευτικοί, σε όλη την Ελλάδα, με ειδικότητα, Δημόσιας Υγιεινής ΠΕ18-37, οι οποίοι από τον Ιούλιο του 2013 και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 του Ν. 4172/2013, τεθήκαμε σε διαθεσιμότητα με 25, 23, 20,18 και 16 χρόνια προϋπηρεσίας σε ΤΕΛ, ΤΕΕ,  ΕΠΑΛ, σε διάφορα σχολεία της χώρας .
Είμαστε η μοναδική ειδικότητα που δεν έχουμε συμπεριληφθεί στην κατανομή των θέσεων που έχουν ανακοινωθεί για τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς.
Έστω και τώρα 16 μέρες πριν την απόλυση μας, σας καλούμε να σταματήσετε την αδικία που συντελείται σε βάρος των 10 εκπαιδευτικών Δημόσιας Υγιεινής οι οποίοι βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα και να μας εντάξετε σε θέσεις των ΙΕΚ στο υπουργείο Παιδείας, σε Διευθύνσεις Υγιεινής, Δήμους και Περιφερειακές Ενότητες στο υπουργείο Εσωτερικών και σε Νοσοκομεία  στο υπουργείο  Υγείας.
Άλλωστε είμαστε μόνο 10 εκπαιδευτικοί Δημόσιας Υγιεινής σε όλη την χώρα σε καθεστώς διαθεσιμότητας ενώ τα κενά της ειδικότητάς μας είναι πολλαπλάσια και γνωστοποιήθηκαν από τους αρμόδιους φορείς με την αριθμ. ΑΔΑ ΒΛΩΦΧ-ΖΘΣ. στις 11/9/2013. Απαιτούμε ίση μεταχείριση για όλους τους κλάδους των διαθέσιμων εκπαιδευτικών.
Αναρωτιόμαστε για ποιους λόγους η ειδικότητα των καθηγητών Δημόσιας Υγιεινής δεν έχει περιληφθεί στην ανακοίνωση 10/2014 όπως ούτε και στις προηγούμενες 6/13 και 8/13 για το προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπως έχει γίνει με τις άλλες ειδικότητες; με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σε 16 μέρες το φάσμα της απόλυσης; Γιατί δεν μας δίνεται την δυνατότητα να κάνουμε έστω μία αίτηση για την μετακίνηση μας όπως οι άλλες ειδικότητες; Αυτό είναι το κράτος δικαίου και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών του;
Με βάση τις διατάξεις Προεδρικού Διατάγματος του έτους 1989, με το οποίο καθορίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των Εποπτών Δημόσιας Υγείας, κατόχων πτυχίου του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των Τ.Ε.Ι. οι Ε.Δ.Υ απασχολούνται:
    Στις Γενικές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών και στις Διευθύνσεις  Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
    Στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας
    Στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής
    Στον Ε.Φ.Ε.Τ  (ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)
    Στους Ο.Τ.Α
    Στον ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
    Στην Ε.Υ.Δ.Α.Π.
    Στο Διεθνές Αεροδρόμιο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
    Στην Περιφέρεια Αττικής στη Δ/νση Δημόσιας Υγιεινής
    Σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας εργασίας  στο σώμα επιθεωρητών εργασίας Σ.Ε.Π.Ε του Υπουργείου Εργασίας.
Γίνεται από τα παραπάνω κατανοητό, ότι σήμερα, είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των Εποπτών Δημόσιας Υγείας, αφού έργο τους είναι κάθε είδους παρέμβαση τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Δεδομένου ότι υπάρχουν κενά στις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των περιφερειών και των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, παρακαλούμε να μετακινηθούμε στο υπουργείο Υγείας ή σε οποιαδήποτε υπουργείο κρίνεται ότι μπορούμε να προσφέρουμε της υπηρεσίας μας. Ζητούμε να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα μας, να αξιολογήσετε τον σημαντικό ρόλο μας στην Προστασία της Δημόσιας Υγείας και να κρίνετε απαραίτητη την επανατοποθέτηση μας όπου έχουν ζητηθεί να καλυφθούν κενά της ειδικότητάς μας.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
 
ΟΙ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕ18-37 ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: