ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΚΥΣΔΕ: Ενημέρωση για τις υπηρεσιακές μεταβολές

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μετά από επικοινωνία με τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου η εικόνα για τις υπηρεσιακές μεταβολές  έχει ως εξής:

-  Μέχρι τις 18 Ιούνη αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος των αποσπάσεων (!)  οι οποίες φυσικά θα πραγματοποιηθούν μετά τις μεταθέσεις. Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια την υποβολή ενός τεράστιου αριθμού αιτήσεων, αφού όλοι οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλουν αίτηση  μιας και δε θα γνωρίζουν την τύχη της αίτησης μετάθεσης τους!
 
-  Σχετικά με τις μεταθέσεις αναμένεται η εγκύκλιος υπολογισμού  κενών και πλεονασμάτων η οποία πέρσι είχε εκδοθεί στις 23 Μαΐου. Μετά την έκδοση της εγκυκλίου θα συνταχθούν οι πίνακες κενών οργανικών θέσεων ανά περιοχή μετάθεσης, για να ολοκληρωθούν οι μεταθέσεις.
-  Αρχικά θα εξεταστούν οι μεταθέσεις της Ειδικής Αγωγής (253). Η επεξεργασία των αιτήσεων φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί στο διάστημα 5-10 Ιουλίου και στη συνέχεια θα γίνουν οι όποιες μεταθέσεις.

-  Στη συνέχεια θα εξεταστούν οι αιτήσεις για τα μουσικά (595), καλλιτεχνικά (131) και διαπολιτισμικά σχολεία (109).

- Τέλος θα εξεταστούν οι Γενικές μεταθέσεις (8701). Με τα σημερινά δεδομένα εκτιμώ ότι  οι μεταθέσεις δεν μπορούν να ολοκληρωθούν πριν τις 15-20 Ιουλίου! Όλα τα υπόλοιπα για μεταθέσεις στις αρχές Ιούλη είναι ευσεβείς πόθοι!

-  Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για τους μόνιμους διορισμούς, αφού δεν έχει καθοριστεί η κατανομή των οργανικών θέσεων για τη σχολ. χρονιά 2014-2015. Το ίδιο ισχύει και για την εγκύκλιο αναπληρωτών.

-  Για τις αποσπάσεις θα καταβληθεί προσπάθεια να έχουν ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου. Το ζήτημα είναι ο αριθμός των αιτήσεων που θα ικανοποιηθεί, αν αναλογιστούμε τα περσινά ποσοστά και την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων εκπαιδευτικών! Η  φετινή χρονιά ολοκληρώνεται με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς να περιμένουν ακόμη την αποδέσμευσή τους, ενώ θεωρητικά ήταν αποσπασμένοι σε άλλα ΠΥΣΔΕ!!!

-  Μέσα στην επόμενη βδομάδα αναμένεται ο συνολικός αριθμός των παραιτήσεων που φαίνεται να ξεπερνά  κατά πολύ τις 6.000 αποχωρήσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!

-  Τέλος για τις μετατάξεις σε διοικητικές θέσεις αναμένεται η συζήτηση των αιτήσεων για μετατάξεις σε περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου και στη συνέχεια η συνολική τους εξέταση από ΚΥΣΔΙΠ.

Αθήνα 14 Ιουνίου 2014
Νεκτάριος Κορδής, Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ
Εκπρ. των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
 
Σημείωση ΑΔ.Ε.Κ.Ε.: Δεν υποστηρίξαμε το ψηφοδέλτιο του σχήματος με το οποίο εκλέχθηκε ο παραπάνω αναφερόμενος αιρετός. Όμως χαιρετίζουμε την πρακτική του να ενημερώνει τους συναδέλφους για τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ και θα θέλαμε να μας παρέχουν ανάλογη ενημέρωση και οι άλλοι αιρετοί του ΚΥΣΔΕ, καθώς και οι αιρετοί του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και ΠΥΣΔΕ Σερρών, με όποιο ψηφοδέλτιο και αν εκλέχθηκαν. 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: