ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

17 Νοέμβρη 1973 : 41 χρόνια ο αγώνας συνεχίζεται

Τιμούμε την 41η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.


 

41 χρόνια μετά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου το σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο, προβάλλοντας τη σημασία του αγώνα και της διεκδίκησης αιτημάτων για το σύνολο της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας στο πέρασμα των χρόνων.
Η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου παραδειγματίζει και δίνει το έναυσμα για την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων με στόχο την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής.
Την ώρα που οι εκπαιδευτικοί και η δημόσια εκπαίδευση υφίστανται τις συνέπειες της σκληρής και άδικης πολιτικής με την εφαρμογή ενός συνόλου αντιεργασιακών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων ο αγώνας του Πολυτεχνείου ενισχύει την ευθύνη που όλοι φέρουμε για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας και κυρίως της εργασιακής μας αξιοπρέπειας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να παρευρεθούν όχι σε μία εθιμοτυπική συγκέντρωση αλλά σε μία μαζική και δυναμική συγκέντρωση εργαζομένων που θα αποτελέσει την αφετηρία για τις μελλοντικές μας κινητοποιήσεις.

Η ΕΛΜΕ Σερρών συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργανώνονται από όλα τα σωματεία του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Σερρών και του Εργατικού Κέντρου Σερρών για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στο Εργατικό Κέντρο στις 6.00 μμ. 


Πρώτη επέτειος Πολυτεχνείου 17-11-1974. Πριν σαράντα χρόνια.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: