ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΟΛΜΕ: Αποφάσεις της Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ (14/3/15) και η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΣ, (17/3/15)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΜΕ: Αποφάσεις της Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ (14/3/15)
Πραγματοποιήθηκε στις 14/3 στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας. Η Γ.Σ. επιβεβαίωσε ότι το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας είναι αυτό που περιέχεται:

στις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου
στην απόφαση της Γ.Σ. των Προέδρων
και στο πρόσφατο υπόμνημα του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

 Για το άμεσο πρόγραμμα δράσης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Α. Ημέρα πανελλαδικής δράσης και συλλαλητήριο με κεντρικό θέμα την άμεση επαναφορά τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν καθώς και όλων των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χωρίς προϋποθέσεις,  ενάντια στο καθεστώς της κινητικότητας – διαθεσιμότητας – απολύσεων, την ερχόμενη Πέμπτη (19/3) ή  Παρασκευή (20/3), σε συνεννόηση με ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και Συντονιστικά.
Β. Οργάνωση σύσκεψης από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ όλων των εκπαιδευτικών φορέων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), Ομοσπονδιών και Συλλόγων Γονέων, μαθητών για την οργάνωση κινητοποιήσεων και άλλων δραστηριοτήτων, για σίτιση, περίθαλψη, μεταφορά των μαθητών, κάλυψη των κενών - διορισμοί, ωράριο, έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολείων, λειτουργία της πρόσθετης και ενισχυτικής, ζητήματα δημοκρατίας και αντιμετώπισης φαινομένων αυταρχισμού και άλλα τοπικά προβλήματα.
Γ. Νέες Γ.Σ. όταν δοθεί στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
Την Πέμπτη 17/3/2015, συνεδρίασε έκτακτα το ΔΣ  της ΕΛΜΕΣ με θέματα:
1. Ενημέρωση για την Γεν. Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ και οργάνωση των δράσεων.
Για μία ακόμη φορά η πλειονότητα των συναδέλφων απείχε από τις συνελεύσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ. Στις περισσότερες ΕΛΜΕ οι συγκεντρώσεις έγιναν ως διευρυμένα ΔΣ και στις ελάχιστες συνελεύσεις η συμμετοχή ήταν ελάχιστη.  Φυσικό επακόλουθο να μην υπάρχουν προτάσεις για την Γ.Σ. των προέδρων ή εντολές για λευκό.
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής  ήταν να μην υπάρχουν – και πάλι – αποφάσεις του κλάδου. Σαν συμβιβαστική πρόταση είναι αυτή που περιέχεται στο Δελτίο Τύπου.
Στο ΔΣ της ΕΛΜΕΣ, για το Α, αποφασίστηκε ομόφωνα να δηλώσουμε συμμετοχή σε πιθανή κινητοποίηση ενώ καταγράφηκε η θέση της ΑΔ.Ε.Κ.Ε. και της Αυτόνομης Κίνησης για το άκαιρο της κινητοποίησης αφού κατατέθηκε νομοσχέδιο που αφορά στους διαθέσιμους.
Στο Β και στο Γ θέματα, αναμένουμε οδηγίες.    
2. Καταστατικό Τράπεζας Αίματος ΕΛΜΕ Σερρών.
Ορίστηκε, ομόφωνα, η τριμελής επιτροπή και οι αναπληρωματικοί τους για την διαχείριση της τράπεζας αίματος της ΕΛΜΕΣ. Το καταστατικό που θα συνταχθεί θα εγκριθεί από το ΔΣ και την ΓΣ.

3. Αίτημα για αλλαγή ημερομηνιών κατάθεσης αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών.
Καταλήξαμε στο εξής:
«Προθεσμίες Κατάθεσης Αιτήσεων Παραίτησης Εκπαιδευτικών για Συνταξιοδότηση»
Σύμφωνα με το Νόμο 4186/2013 (άρθρο 36, παρ. 20) ορίζεται ως προθεσμία αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου. Επομένως, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να καταθέσουν την αίτησή τους μέχρι και τις 30 Απριλίου. Η ρύθμιση αυτή έχει προκαλέσει τεράστια αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών καθώς οι διορισμοί πραγματοποιούνταν στα τέλη Αυγούστου, με αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί να χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης για λίγες ημέρες.
 Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών θέτει το ζήτημα της αλλαγής της προθεσμίας κατάθεσης των αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών. Αιτούμαστε να επανέλθει το καθεστώς που ίσχυε με την προηγούμενη νομοθεσία, δηλαδή προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων από 1 έως 10 Ιουλίου.

4. Διαμαρτυρία συναδέλφων για το δρόμο Σερρών-Σιδηροκάστρου (θέτουν πρόταση για συλλογή υπογραφών)
Καταλήξαμε στο εξής:
«Επιστολή Διαμαρτυρίας για την επικινδυνότητα της εθνικής οδού Σερρών-Σιδηροκάστρου και Γέφυρας Στρυμώνα-Ροδόπολης και Κ. Ποροϊων»
Αξιότιμε Κύριε Τζιτζικώστα,

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών ομόφωνα αποφάσισε να σας αποστείλει εκ νέου επιστολή διαμαρτυρίας για την επικινδυνότητα της εθνικής οδού Σερρών-Σιδηροκάστρου και Γέφυρας Στρυμώνα-Ροδόπολης και Κ. Ποροϊων.
Παρόλο που σας αναφέραμε και στο παρελθόν ότι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που καθημερινά χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα τμήματα του εθνικού δρόμου για τη μετακίνησή τους προς και από τις σχολικές μονάδες διαμαρτύρονται για την ασφάλεια τους και τις φθορές των οχημάτων τους, το πρόβλημα παραμένει έντονο στην περιοχή και μας αναγκάζει να επανέλθουμε στο ζήτημα της επισκευής του δρόμου.
Θεωρούμε ότι θα πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα η βελτίωση και κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου για την ασφάλεια όλων των πολιτών που τον χρησιμοποιούν.
Τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ασφάλεια και η ίδια η ζωή των πολιτών που χρησιμοποιούν το δρόμο καθώς η υφιστάμενη κατάσταση του οδικού τμήματος είναι τραγική. Δεν τηρούνται οι σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και ο ασφαλτοτάπητας είναι σε άθλια κατάσταση, με την επικινδυνότητα να αυξάνεται ακόμη περισσότερο από τη μεγάλη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.
Ακολουθούν οι υπογραφές εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: