ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

8ο Ενημερωτικό Σημείωμα - Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ στις 16/3/2015

8ο Ενημερωτικό Σημείωμα - Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ στις 16/3/2015 

Θέμα: Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ στις 16/3/2015  (10η)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε για την ημερήσια διάταξη και τις αποφάσεις:

Θέμα 1o : Επανατοποθετήθηκε αναπληρώτρια συνάδελφος ΠΕ04 ως τελευταία τοποθετηθείσα από το 5o Γυμνάσιο σε κενό που προέκυψε στο Γυμνάσιο Παλαιοκώμης μετά από την επιστροφή συναδέλφου από αναρρωτική. Ενημερωθήκαμε ότι συμφωνεί σ’ αυτή τη μετακίνηση.

Θέμα 2o - 3ο: Τροποποιήθηκαν διαθέσεις και υπερωρίες λόγω μείωσης ωραρίου. Προέκυψε κενό ΠΕ02 στο 3o Γυμνάσιο λόγω αναρρωτικής, του οποίου μπορούν να καλυφθούν μόνο 4 ώρες από συνάδελφο που πλεονάζει στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου. Συμφωνήσαμε σ’ αυτή τη μετακίνηση υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνεί  και ο ίδιος.

 Θέμα 4o : Στην 7η συνεδρίαση (5-3-2015), εκπαιδευτικός ΠΕ02 με οργανική στο Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου επέστρεψε από άδεια και εφόσον το κενό της οργανικής της είχε καλυφθεί, έκανε αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΔΕ, για να καλύψει σε κενό που προέκυψε λόγω βραχυχρόνιας αναρρωτικής άλλου συναδέλφου, στο Γυμνάσιο Στρυμωνικού, και η οποία εγκρίθηκε.. Να σημειωθεί ότι στην 5η συνεδρίαση (17-02-2015), είχε συμβεί παρόμοιο γεγονός με  συνάδελφο ΠΕ04.

Εν τω μεταξύ ο συνάδελφος στο Γυμνάσιο Στρυμωνικού, επέστρεψε από την βραχυχρόνια άδεια. Έτσι, σήμερα, τα 3 μέλη της διοίκησης και ο αιρετός της ΔΑΚΕ, πρότειναν να αποσπαστεί η συνάδελφος «για τις ανάγκες της υπηρεσίας» πάλι σε κενό βραχυχρόνιας αναρρωτικής στο 1ο ΓΕΛ, χωρίς όμως αίτησή της αυτή τη φορά. Σύμφωνα με τον νόμο η συνάδελφος θα πρέπει να επιστρέψει στην οργανική της θέση στο Γυμνάσιο Σιδηροκάστρου.

Επειδή, πρώτον, κατά το παρελθόν αυτός ο τρόπος αποσπάσεων δούλεψε ως ρουσφετολογικό εργαλείο· δεύτερον, δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με δύο μέτρα και δύο σταθμά τους συναδέλφους· τρίτον, η δικαιολογία ότι η συνάδελφος θα πλεόναζε με την επιστροφή στην οργανική της (όπως άλλωστε ορίζει η νομοθεσία) δεν ευσταθεί· και τέταρτον, θεωρούμε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να αλλάζουν σχολείο τοποθέτησης δυο και τρεις φορές στον ίδιο μήνα, καταψηφίσαμε την πρότασή τους. Δηλώσαμε στα πρακτικά και θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα τα εξής: Διαφωνούμε επί της αρχής σε οποιαδήποτε απόσπαση εκπαιδευτικού εντός του ΠΥΣΔΕ Σερρών «για τις ανάγκες της υπηρεσίας» με συνέπεια τη διαφοροποίηση στα μόρια δυσμενών συνθηκών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

 Θέμα 5ο : Εγκρίθηκαν οι άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου 5 συναδέλφων. Επισημαίνουμε ότι η άδεια που ζητάνε οι συνάδελφοι μπορεί να ισχύει μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, δηλαδή στις 31/8. Αν θέλουν άδεια μετά την 1/9, πρέπει να ξαναζητήσουν τότε.

 Θέμα 6ο : Εξετάστηκαν ενστάσεις σε σχέση με τον πίνακα μορίων βελτίωσης θέσης. 1. Διορθώθηκε λάθος και αυξήθηκαν τα μόρια συναδέλφου ΠΕ03. 2. Προστέθηκε στον πίνακα συνάδελφος ΠΕ11 που επέστρεψε από άρση μετάταξης στην πρωτοβάθμια. 3. Πήρε τα μόρια συνυπηρέτησης συνάδελφος ΠΕ05 με σύζυγο στην πρωτοβάθμια. 4. Επιβεβαιώθηκε ότι συνάδελφος ΠΕ04 πριν από 10 χρόνια είχε αποσπαστεί «για τις ανάγκες της υπηρεσίας» και έπρεπε να είχε λάβει τα μόρια της οργανικής του, τα οποία του προστέθηκαν από την περσινή χρονιά. 5. Σε ένσταση για τα μόρια συνυπηρέτησης συναδέλφου, πήραμε γραπτή απάντηση από το υπουργείο, οπότε και αφαιρέθηκαν.

Τα κενά που υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς παραμένουν ως είχαν.
Κάθε εβδομάδα χάνονται 262 διδακτικές ώρες στις δομές Ειδικής Αγωγής των σχολείων του νομού Σερρών.
Σε 15 σχολεία του νομού δεν διδάσκεται το μάθημα των Καλλιτεχνικών και σε 12 σχολεία δεν διδάσκεται το μάθημα της Μουσικής.
Παραμένουν ακόμα και τα δύο κενά Αγγλικών που επιμερίζονται στα ΕΠΑΛ Ηράκλειας, Ροδόπολης, Σιδηροκάστρου και στο Γυμνάσιο Αχλαδοχωρίου.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Είναι απαραίτητη η αμφίδρομη επικοινωνία μας για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετίζεται με τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ ή τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
 
Τζίκας Κώστας
Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ, Τηλ. 6977236838, ktzikas10@yahoo.gr

Ελληνούδης Γιώργος
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ, Τηλ. 6972348223, geoellin@yahoo.gr

Μότας Άρης
Μέλος της αντ. Επιτροπής «Ενιαίου Ψηφοδελτίου», 6972319649, motasaris@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: