ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΣ για την συμμετοχή μαθητών σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΣ για την συμμετοχή μαθητών σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς

 Σέρρες 11-03-2015                Αρ. Πρωτ: 240

ΠΡΟΣ:
1.  Υπουργό Παιδείας, κ. Μπαλτά
2. Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη
3. ΟΛΜΕ                                                                                               

 ΘΕΜΑ: «Συμμετοχή Μαθητών σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς»
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Σερρών επανέρχεται με νέο αίτημά του προς την καινούργια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα της συμμετοχής των μαθητών της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε πανελλήνιους διαγωνισμούς που τελούν υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας, χωρίς όμως την πρόβλεψη της ανάλογης οικονομικής υποστήριξης αυτών των δράσεων.
Πιο συγκεκριμένα:
Τα τελευταία χρόνια μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών συμμετέχουν με μεγάλη επιτυχία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, όπως για παράδειγμα ο Πανελλήνιος Μαθητικός Εργαστηριακός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του δημόσιου σχολείου. Φέτος, το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών κατέκτησε την πρώτη θέση στο Διαγωνισμό και πρόκειται να συμμετέχει στη 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2015 στην Αυστρία. Δυστυχώς, η συμμετοχή των μαθητών στο Διαγωνισμό της Αυστρίας εξαρτάται από την εξεύρεση οικονομικών πόρων για να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές μας με όνειρα και ελπίδα παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς με την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση των καθηγητών τους. Είναι πραγματικά λυπηρό να αναζητούνται σπόνσορες και να επιβαρύνονται οι οικογένειές των μαθητών για να εξασφαλισθεί η περαιτέρω συμμετοχή τους.
Ως εκπαιδευτικοί νιώθουμε περήφανοι για τις συμμετοχές και επιτυχίες των μαθητών μας και προσδοκούμε η πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, ώστε οι οικονομικές δυσκολίες να μην αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα συμμετοχής σε εκπαιδευτικές δράσεις.
Ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Σερρών στηρίζουμε έμπρακτα τις προσπάθειες των μαθητών και εκπαιδευτικών και παράλληλα αιτούμαστε προς την ηγεσία του Υπ. Παιδείας να αναλάβει την ευθύνη κάλυψης των εξόδων που απαιτούνται για τις συμμετοχές σε μαθητικούς διαγωνισμούς που τελούν υπό την αιγίδα του Υπ. Παιδείας. Διεκδικούμε όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών, να έχουν ίδια δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες.
ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ         ΠΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          ΣΤΑΝΙΣΗ ΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: