ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

9ο Ενημερωτικό Σημείωμα - Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ στις 22/4/2015

Θέμα: Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ στις 22/4/2015  (11η)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε για την ημερήσια διάταξη και τις αποφάσεις:

Θέμα 1ο : Μετά την επιστροφή δύο εκπαιδευτικών από αναρρωτικές άδειες, ανακλήθηκαν οι διαθέσεις των συναδέλφων που κάλυπταν τα κενά. Προέκυψε κι άλλη αναρρωτική άδεια συναδέλφισσας ΠΕ02 στο 3ο ΓΕΛ, το κενό της οποίας θα καλυφθεί από ενδοσχολικές υπερωρίες, για τις οποίες, όπως ενημερωθήκαμε, συμφώνησαν να καλύψουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου καθώς και από διάθεση ενός πλεονάζοντος συναδέλφου ΠΕ02 από το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου. Επίσης Αναπληρώτρια μειωμένου ωραρίου ειδικής αγωγής ΠΕ02 μετατράπηκε σε πλήρους ωραρίου καλύπτοντας κενό στο Γυμνάσιο Πετριτσίου.
Θέμα 2ο : Εγκρίθηκαν άδειες ιδιωτικού έργου τριών συναδέλφων.
Θέμα 3ο : Έγιναν δεκτές οι αιτήσεις δύο συναδέλφων των οποίων εκ παραδρομής δεν είχαν περαστεί τα μόρια συνυπηρέτησης στον πίνακα μορίων μετάθεσης.

Θέμα 4ο : Έγινε αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου ενός συναδέλφου και εκκρεμεί άλλη μία αναγνώριση μέχρι να προσκομιστεί η βεβαίωση του ΔΟΑΤΑΠ.
Θέμα 5ο : Ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Υπουργείου να αναγνωρίζεται στο εξής το μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής για τη μισθολογική εξέλιξη των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται από τον πίνακα ειδικής αγωγής. Το θέμα αφορά 14 συναδέλφους στο ΠΥΣΔΕ Σερρών.
Θέμα 6ο : Το Υπουργείο αρνείται την πληρωμή των 40 ωρών υπερωρίας που πραγματοποίησε σε ένα μήνα συνάδελφος στο ΕΠΑΛ Ροδόπολης αρνούμενο να πληρώσει πάνω από 20 ώρες μηνιαίως. Στο εξής κανείς συνάδελφος να μην δεχτεί να πραγματοποιήσει υπερωρίες πάνω από 20 ώρες μηνιαίως.
Τα κενά που υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς παραμένουν ως είχαν. Κάθε εβδομάδα χάνονται 254 διδακτικές ώρες στις δομές Ειδικής Αγωγής των σχολείων του νομού Σερρών. Σε 15 σχολεία του νομού δεν διδάσκεται το μάθημα των Καλλιτεχνικών και σε 12 σχολεία δεν διδάσκεται το μάθημα της Μουσικής. Παραμένουν ακόμα και τα δύο κενά Αγγλικών που επιμερίζονται στα ΕΠΑΛ Ηράκλειας, Ροδόπολης, Σιδηροκάστρου και στο Γυμνάσιο Αχλαδοχωρίου.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Είναι απαραίτητη η αμφίδρομη επικοινωνία μας για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετίζεται με τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ ή τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Ενόψει του 17ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ, καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στις προσυνεδριακές διαδικασίες (Συνέλευση & εκλογές αντιπροσώπων) της ΕΛΜΕ Σερρών.
Τζίκας Κώστας
Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ, Τηλ. 6977236838, ktzikas10@yahoo.gr

Ελληνούδης Γιώργος
Αιρετό ανπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ, Τηλ. 6972348223, geoellin@yahoo.gr
 
Μότας Άρης
Μέλος της αντ. Επιτροπής «Ενιαίου Ψηφοδελτίου», 6972319649, motasaris@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: