ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

10ο Ενημερωτικό Σημείωμα - Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ στις 29/4/2015

Θέμα: Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ στις 29/4/2015  (12η)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε για την ημερήσια διάταξη και τις αποφάσεις:

Θέμα 1ο : Εγκρίθηκαν άδειες ιδιωτικού έργου τριών συναδέλφων.

Θέμα 2ο : Προτάθηκε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης η διάθεση συναδέλφου ΠΕ11 στην Πρωτοβάθμια για 4 ώρες εβδομαδιαίως. Καταψηφίσαμε την πρόταση με το εξής σκεπτικό: α) Την περίοδο των Πανελληνίων εξετάσεων όλοι οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται για τις επιτηρήσεις,
β) Δεν γνωρίζουμε αν όλοι οι συνάδελφοι ΠΕ11 ης Πρωτοβάθμιας συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, και
γ) ο συγκεκριμένος συνάδελφος δεν είχε ζητήσει απόσπαση ή διάθεση στην Πρωτοβάθμια στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
 
Σ’ αυτό το σημείο δηλώνουμε ξανά τη θέση μας ότι θα καταψηφίσουμε επί της αρχής οποιαδήποτε πρόταση της διοίκησης για απόσπαση εκπαιδευτικού «για τις ανάγκες της υπηρεσίας» χωρίς αίτησή του. Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για το ότι η πάγια διαμορφωμένη πλειοψηφία του Δ.Σ. της τοπικής ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) αρνήθηκε να πάρει θέση στο θέμα των αποσπάσεων «για τις ανάγκες της υπηρεσίας» ώστε να δεσμεύονται οι αιρετοί εφεξής στην καταψήφιση τέτοιων προτάσεων της διοίκησης

Θέμα 3ο : Αναγνωρίστηκε η συνάφεια ενός Μεταπτυχιακού και ενός Διδακτορικού τίτλου εξωτερικού δύο συναδέλφων μετά την αναγνώρισή τους από το ΔΟΑΤΑΠ.

Τα κενά που υπήρχαν από την αρχή της χρονιάς παραμένουν ως είχαν. Κάθε εβδομάδα χάνονται 254 διδακτικές ώρες στις δομές Ειδικής Αγωγής των σχολείων του νομού Σερρών. Σε 15 σχολεία του νομού δεν διδάσκεται το μάθημα των Καλλιτεχνικών και σε 12 σχολεία δεν διδάσκεται το μάθημα της Μουσικής. Παραμένουν ακόμα και τα δύο κενά Αγγλικών που επιμερίζονται στα ΕΠΑΛ Ηράκλειας, Ροδόπολης, Σιδηροκάστρου και στο Γυμνάσιο Αχλαδοχωρίου.

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Είναι απαραίτητη η αμφίδρομη επικοινωνία μας για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετίζεται με τις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ ή τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Τζίκας Κώστας
Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ, Τηλ. 6977236838, ktzikas10@yahoo.gr

Ελληνούδης Γιώργος
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ, Τηλ. 6972348223, geoellin@yahoo.gr

Μότας Άρης
Μέλος της αντ. Επιτροπής «Ενιαίου Ψηφοδελτίου», 6972319649, motasaris@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: