ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ενημερωτικό σημείωμα για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και την Γ.Σ. της ΕΛΜΕΣ

Ενημερωτικό σημείωμα για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και την τελευταία Γ.Σ.  της ΕΛΜΕΣ για το χρονικό διάστημα  από 22/12/2015 έως 24/2/2016

Μετά την συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Σερρών έγιναν οι παρακάτω συνεδριάσεις, όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  Τακτική  συνεδρίαση του Δ.Σ την Τρίτη 22-12-2015, στα γραφεία του συλλόγου:
1. Λειτουργία ιστοσελίδας. (αποφασίστηκε η δημιουργία νέας ιστοσελίδας από 2 εθελοντές συναδέλφους)
2. Λειτουργία γραφείων ΕΛΜΕΣ. (στάλθηκε σχετική επιστολή στα σχολεία)
3. Δημιουργία πανό. (αποφασίστηκε η δημιουργία 2 επίκαιρων πανό από εθελοντή συνάδελφο)
4. Ορισμός νέων συνδέσμων. (στάλθηκε σχετική επιστολή στα σχολεία)
5. Επιτροπή Τράπεζας Αίματος της ΕΛΜΕΣ. (αποφασίστηκε κάλεσμα προς τους συναδέλφους για αιμοδοσία και δημιουργία σχετικής αφίσας από εθελοντή συνάδελφο)
6. Συνεργασία με εμπορικό σύλλογο για αξιοποίηση των καρτών μελών μας.
7. Διερεύνηση ανάλογης συνεργασίας με μικροβιολογικά-διαγνωστικά κέντρα και γιατρούς. 
8. Έρευνα για αγορά γραφείων. (αποφασίστηκε να δοθεί σχετική εντολή σε όλους τους μεσίτες της πόλης)
9. Τρόπος εισαγωγής μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ΑΣΠΑΙΤΕ. 

   Τακτική  συνεδρίαση του Δ.Σ την Τρίτη 12-1-2016, στα γραφεία του συλλόγου:
1. Προεκλογικό κείμενο ΔΑΚΕ. (Ζητήθηκε από τα μέλη της ΔΑΚΕ να μας πουν ποια είναι τα μέλη της περιβόητης συντονιστικής επιτροπής της ΔΑΚΕ Σερρών που έγραψαν αυτό το συκοφαντικό, παραπλανητικό και γεμάτο ψέματα εναντίον μας, προεκλογικό κείμενο μια μέρα πριν τις εκλογές χωρίς να υπάρχει χρόνος απάντησης από μάς. Απάντηση δεν πήραμε.)
2. Συνάντηση με θεατρολόγο  (για διερεύνηση πιθανής συνεργασίας μας )
3. Μετακίνηση υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων ειδικής κατηγορίας ΕΠΑΛ. (Αποφασίστηκε να ζητήσουμε να αναλάβει το υπουργείο και όχι οι γονείς τα έξοδα για την μετακίνηση των μαθητών αυτών σε άλλη πόλη)
4. Προγραμματισμός και οργάνωση δράσεων για το ασφαλιστικό (αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στο σχετικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και να γίνει γενική συνέλευση του συλλόγου μας στις 26/1)
5. Επίδομα Παραμεθορίου  (αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας στις 23/1 στους βουλευτές των Σερρών για να θέσουμε και τα δύο θέματα και συντάχθηκε σχετική επιστολή προς τους βουλευτές και την ΟΛΜΕ )  
6. Συνεστίαση ΕΛΜΕΣ (αποφασίστηκε να μην γίνει ούτε και φέτος συνεστίαση)
7. Συγχωνεύσεις Σχολείων (Αποφασίστηκε να ζητήσουμε από τον Δ/ντή εκπαίδευσης  να μην προταθεί καμία καινούρια συγχώνευση ή κατάργηση σχολείου)
Τέλος ορίστηκαν αντιπρόσωποί μας στις δημοτικές επιτροπές Παιδείας στους Δήμους του Νομού Σερρών.

   Τακτική  συνεδρίαση του Δ.Σ την Πέμπτη 04-02-2016, στα γραφεία του συλλόγου:
1. Ενημέρωση για τη Γ.Σ Προέδρων και πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ.
 (Ενημερωθήκαμε από την πρόεδρο ότι στην Γ.Σ. των προέδρων δεν πέρασε το πλαίσιο αιτημάτων και πέρασε το πρόγραμμα δράσης. Στο πρόγραμμα δράσης υπήρχε η απεργία της 4/2 στην οποία είχαμε ποσοστό συμμετοχής περίπου 20% και εκτιμήσαμε ότι η συμμετοχής μας στην πορεία ήταν σχετικά καλή από οργάνωση αλλά με μικρές δυνάμεις από συναδέλφους. Για την συνέχεια αποφασίσαμε ομόφωνα να μην οργανώσουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας εδώ στις Σέρρες, αλλά να επισκεφτούν μέλη του ΔΣ όλα τα σχολεία που δεν ενημερώθηκαν για το σχέδιο νόμου ώστε  να είμαστε σε ετοιμότητα για μελλοντικές κινητοποιήσεις.)
2. Επιτροπή υπηρεσιακών μεταβολών στο Υπ. Παιδείας και οι θέσεις της ΟΛΜΕ.
(Ενημερωθήκαμε από την πρόεδρο για τις θέσεις της ΟΛΜΕ στην επιτροπή αυτή και για την επιφύλαξη που διατύπωσε για κάποιες από αυτές. Αποφασίστηκε να ζητηθεί να γίνουν περιφερειακές συσκέψεις αιρετών για τα θέματα αυτά ώστε να ζητηθεί και η γνώμη της βάσης. Επίσης να ζητηθεί και πάλι μέριμνα για τους εγκλωβισμένους συναδέλφους σε διάθεση  στο ΠΥΣΔΕ ΣΕΡΡΩΝ.)
3. Συνάντηση με τον νέο Διευθυντή Εκπαίδευσης Σερρών και κατάθεση προτάσεων.
(Αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση και να του θέσουμε 4 θέματα.)
4. Ορισμός Συνδέσμων στα σχολεία.
(Δόθηκε παράταση λίγων ημερών για τα σχολεία που δεν έχουν ορίσει ακόμα συνδέσμους)
5. Θεατρική ομάδα.
 (Αποφασίστηκε να διερευνηθούν νομικά κάποια ζητήματα που προκύπτουν πριν οργανωθεί).

   Τακτική  συνεδρίαση του Δ.Σ την Πέμπτη 18-02-2016, στα γραφεία του συλλόγου που συνεχίστηκε σε αίθουσα του 1ου Γυμνασίου στις 24-02 -2016:
1. Προτάσεις για αγορά γραφείου. (Αποφασίστηκε η αγορά γραφείου, αρκετά μεγάλου, σε καλή τιμή, σε κεντρικό σημείο της πόλης απέναντι από την Εκκλησία του Τ. Σταυρού, αν αλλάξει το καταστατικό της εν λόγω οικοδομής. Είναι κάτι που το προσπαθούσαν πολλά χρόνια όλα τα προηγούμενα ΔΣ.)
2. Νέα ιστοσελίδα. (Εγκρίθηκε η νέα της μορφή και δόθηκε η εντολή να ανεβεί)
3. Ορισμός Συνδέσμων στα σχολεία. (Αποφασίστηκε στο επόμενο ΔΣ να ανατεθεί ένας αριθμός συνδέσμων σε κάθε μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ για αμεσότερη και γρηγορότερη επικοινωνία)
4. Θεατρική ομάδα. (Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να γίνει κάλεσμα για δημιουργία θεατρικής ομάδας και οργάνωση και σκηνοθεσία της  σε εθελοντική βάση. Εμείς οι 4 του "Ενιαίου ψηφοδελτίου" που μειοψηφήσαμε, υποστηρίξαμε την επαναλειτουργία της περσινής θεατρικής ομάδας με κάλεσμα για νέα μέλη και με μικρή αποζημίωση, με ποσοστό από τα έσοδα της παράστασης που θα δινόταν, για τη θεατρολόγο που θα την οργάνωνε.
5. Τμήματα Ένταξης.  (Στάλθηκε σχετική επιστολή στα σχολεία)
6. Οικονομική Ενίσχυση. (Αποφασίστηκε η ενίσχυση συναδέλφου από το ταμείο αλληλοβοήθειας. Επίσης αποφασίστηκε η ενίσχυση μαθητή που χρήζει θεραπείας στην Αμερική.)

Τέλος στην Γενική Συνέλευση  που έγινε στις 24 Φεβρουαρίου 2016 στο 1ο Γυμνάσιο, με την παρουσία μόνο 17 συναδέλφων, συζητήθηκαν δύο θέματα
Στο πρώτο, αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να στηριχθεί θέση υπέρ της  συμμετοχής της ΟΛΜΕ στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία. 
Στο δεύτερο θέμα της συνέχισης των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό, υπήρχαν πολλές διαφορετικές προτάσεις, με αποτέλεσμα να μην περάσει καμία.
Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να στηρίξει η πρόεδρος στην Αθήνα, την επικρατέστερη αγωνιστική πρόταση απεργίας κάτι που εμείς θεωρήσαμε αντίθετο με το το καταστατικό.

Τέλος, προκλήθηκε ένταση όταν μπήκε προς ψήφιση κείμενο από την ΔΑΚΕ και ζητήσαμε να μας πούνε επιτέλους, ποιοί είναι στην περιβόητη συντονιστική επιτροπή της ΔΑΚΕ Σερρών, που συνέταξε το συκοφαντικό, παραπλανητικό και γεμάτο ψέματα εναντίον μας, κείμενο μια μέρα πριν τις εκλογές της ΕΛΜΕΣ.

Σέρρες, 4/3/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: