ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΟΛΜΕ: Σχετικά με τις δυσφημιστικές για τον κλάδο των εκπαιδευτικών δηλώσεις παραγόντων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τις δυσφημιστικές για τον κλάδο των εκπαιδευτικών δηλώσεις παραγόντων

 Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι έχουν ενταθεί διάφορες δηλώσεις και προσωπικές εκτιμήσεις προς τον Τύπο του υπουργού παιδείας και διάφορων παραγόντων του «εθνικού – κοινωνικού διαλόγου», που δυσφημούν βάναυσα τον κλάδο των εκπαιδευτικών και θέτουν σε αμφισβήτηση επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα. Επειδή το πρόσφατο παρελθόν μάς έχει διδάξει ότι οι πρακτικές αυτές, ενοχοποίησης των εκπαιδευτικών, ακολουθούνται ιδιαίτερα σε περιόδους που πρόκειται να υπάρξουν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, εντάσσουμε απόλυτα και αυτές τις δηλώσεις στην εφαρμογή νέων αντιδραστικών παρεμβάσεων που προβλέπονται από την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου, τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.
Είναι σε όλη την κοινωνία γνωστό ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, με φλέγοντα αυτό της αδιοριστίας και των συνεχώς μειούμενων προϋπολογισμών και αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι ασκούμενες πολιτικές από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις που την οδηγούν στην απαξίωση. Είναι επίσης γνωστό ότι ιδιαίτερα τα χρόνια των Μνημονίων, οι εκπαιδευτικοί στήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους τη δημόσια εκπαίδευση παρά τις δραματικές μειώσεις των αποδοχών τους, την αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας και τη γενικότερη επιδείνωση τόσο των εργασιακών σχέσεων τους όσο και των συνθηκών στα σχολεία.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δηλώνει και προειδοποιεί ότι δεν είναι διατεθειμένο να επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η δυσφημιστική προπαγάνδα σε βάρος του κλάδου μας, η πρακτική της ενοχοποίησης των εργαζόμενων που καλούνται να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης. Ταυτόχρονα καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αφήσει την πεπατημένη των δηλώσεων και να δώσει λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Το εκπαιδευτικό κίνημα μαζί με όλο το λαό θα συνεχίσει να παλεύει για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής μνημονίων, κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ.

Αθήνα, 17/03/2016
 
Η ανακοίνωση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: