ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΕΛΜΕ Σερρών: Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για τα σχολεία που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών την Παρασκευή, 15/04/2016 (11 π.μ. – 2 μ.μ) προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Σέρρες.


Διευκρίνιση για τους εκπαιδευτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών: Όσοι και όσες επιθυμούν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση της ΟΛΜΕ έξω από το Υπουργείο Παιδείας, στην Αθήνα, την Παρασκευή 15/4/2016, το πρωί στις 11.30, μπορούν να απεργήσουν, λόγω της 3ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ από 8.00 ως 11.00 και της 3ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΕΛΜΕ Σερρών 11.00 με 14.00.

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-04-2016
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
 Σχετικά με την πρόταση που κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για τη θεσμοθέτηση μεταβατικού - ενός έτους - συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών η ΟΛΜΕ εκτίμησε ότι:

• Η πρόταση του Υπουργείου βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πρόταση της Ομοσπονδίας.
Η πρόταση, όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο 3848/10, αλλά τον ενεργοποιεί προς το χειρότερο.
• Με τη μη κατάθεση πρότασης για σύστημα μονίμων διορισμών επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει διορισμούς για μία ακόμα χρονιά.
• Θα περιοριστεί δραστικά ο αριθμός αναπληρωτών και ωρομισθίων, λόγω της εμπροσθοβαρούς αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Θα ανατραπούν προς το χειρότερο οι εργασιακές σχέσεις των μονίμων συναδέλφων.
• Τα δημόσια σχολεία δεν θα ξεκινήσουν ομαλά τη λειτουργία τους την επόμενη σχολική χρονιά.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά.
Κατάργηση του Ν. 3848/10 και νέο σύστημα προσλήψεων σύμφωνα με τη θέση της Ομοσπονδίας με το οποίο οι συνάδελφοι που επί χρόνια υπηρετούν το δημόσιο σχολείο, πρέπει να τύχουν ανάλογης μεταχείρισης.

Αντιδρώντας στην πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς

 ΚΑΛΟΥΜΕ

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00.

(Η ΕΛΜΕ ΣΕΡΡΩΝ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11-2 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: