ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Οι Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις στο 36ο συνέδριο της ΑΔ.Ε.Δ.Υ.

   Οι Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις εκπροσωπήθηκαν στο 36ο συνέδριο της ΑΔ.Ε.Δ.Υ. από 3 συνέδρους που εκλέχθηκαν από το 17ο συνέδριο της  ΟΛΜΕ.

Μετά από συνεννόηση με εκπροσώπους της παράταξης Αγώνας – Αντίσταση – Ανατροπή που προέρχονται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με τους οποίους μοιραζόμαστε κάποιες κοινές απόψεις, συμφωνήσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με στόχο μία μακρόχρονη προοπτική, κάτω από τον τίτλο “Αγώνας –Αντίσταση –Ανατροπή / Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις” .
  
   Διαπιστώσαμε ότι η κρίση που σαρώνει την χώρα δεν είναι μόνο κρίση πολιτική και οικονομική αλλά είναι κρίση ηθική θεσμών και αξιών, κυρίως είναι κρίση δημοκρατίας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει σταθεί στο ύψος της ευθύνης του και των αναγκών του κόσμου της εργασίας που εκπροσωπεί, επειδή στην κορυφή της ηγεσίας του – και όχι μόνο – κυριαρχεί ο κομματικός συνδικαλισμός που μετατρέπεται σε κυβερνητικό συνδικαλισμό και την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτό φέρουν οι κομματικές παρατάξεις.

   Κατά την τελευταία τριετία 2013-2016 στην ΑΔΕΔΥ, είχαμε πρακτικά ένα έλλειμμα προεδρείου, σωματεία χωρίς συνδικαλιστική δομή, καρεκλοθηρία, αντιπαλότητες σκοπιμότητας με  χαρακτηριστικό τις χωριστές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, με αποτέλεσμα να τρωθεί ακόμα περισσότερο η ήδη καταρρακωμένη αξιοπιστία της, οι εργαζόμενοι να απογοητεύονται και τα σωματεία να αποδυναμώνονται, κάτι που διαπιστώνεται στην μειούμενη μαζικότητα των κινητοποιήσεων και την χαμηλή συμμετοχή στις απεργίες.

   Στο συνέδριο δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, όπως η απόπειρα συνέδρου, μέλους της ΔΑΚΕ, να ψηφίσει με την χρήση ταυτότητας και κάρτας άλλου συνέδρου της ΔΑΚΕ που απουσίαζε, καθώς και η παραδοσιακή πλέον, διαμάχη των κομματικών παρατάξεων στην εφορευτικά επιτροπή για τον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου (με ένα ή δύο δεκαδικά ψηφία), με διακύβευμα μία θέση στο Γενικό Συμβούλιο - για τις καρέκλες που λέγαμε!    
   Τέλος, δεν γίνεται να αφήσουμε ασχολίαστο το ότι υπάρχουν παρατάξεις όπως οι Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις που είναι κομματικά ακηδεμόνευτες δίχως κεντρική καθοδήγηση, είναι μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να χωρέσει στα μυαλά ορισμένων στελεχών κομματικών παρατάξεων, οπότε, άλλοτε μας “τσουβαλιάζουν” στον συντηρητικό χώρο και άλλοτε μας “χρωματίζουν” ως ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΚΕ, όπως φρόντισε να μας παραπληροφορήσει το γνωστό μαγαζάκι των Παρεμβάσεων, η “έγκυρη” ιστοσελίδα Αλφαβήτα, που μας “έφαγε” και μία έδρα στο Γενικό Συμβούλιο.

Για την ιστορία, τα αποτελέσματα του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ:

ΣΥΝΟΛΟ: 633 ΨΗΦΟΙ  -  85 ΕΔΡΕΣ στο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΓΚΥΡΑ: 631 - ΑΚΥΡΑ: 2

 ΔΑΚΕ:                                                            136 (21,55%) ΨΗΦΟΙ  -  18 ΕΔΡΕΣ

ΔΑΣ-ΠΑΜΕ:                                                 112 (17,70%) ΨΗΦΟΙ  -  15 ΕΔΡΕΣ

ΔΗ.ΣΥ. (ΠΑΣΚ):                                          107 (16,95%) ΨΗΦΟΙ  -  14 ΕΔΡΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ:   93 (14,70%) ΨΗΦΟΙ -  13 ΕΔΡΕΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ:
                                                                            70 (11,10%) ΨΗΦΟΙ -  10 ΕΔΡΕΣ

ΜΕΤΑ:                                                              57 ( 9,03%) ΨΗΦΟΙ -   8 ΕΔΡΕΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ:  40 ( 6,34%) ΨΗΦΟΙ -   5 ΕΔΡΕΣ

ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ/ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ:
                                                                           13 ( 2,06%) ΨΗΦΟΙ -  2 ΕΔΡΕΣ

ΕΡΓΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:          3 ( 0,47%) ΨΗΦΟΙ -  0 ΕΔΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: