ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Σερρών για τους εκπαιδευτικούς “φαντάσματα” μετά από πρόταση της ΑΔ.Ε.Κ.Ε.

Στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ την Πέμπτη 19 Γενάρη 2017 η ΑΔ.Ε.Κ.Ε. κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος, για τις απαράδεκτες ανακοινώσεις του τομέα Παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας, περί “φαντασμάτων” εκπαιδευτικών.

 
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με την οποία και για ακόμη μία φορά στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί έκπληξη.

Στην ανακοίνωση αυτή, γίνεται αναφορά με ατεκμηρίωτες γενικεύσεις, περί «εκπαιδευτικών – φαντασμάτων» που δήθεν «... εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιονεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων»

Τέτοιου είδους ανυπόστατες καταγγελίες δεν μας εντυπωσιάζουν ούτε και μας πτοούν. Η συκοφάντηση των εκπαιδευτικών είναι μία πάγια τακτική, που συνοδεύει τις νεοφιλελεύθερες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές αποδυνάμωσης του δημόσιου σχολείου, και υποδαυλίζει τις πολιτικές των μηδενικών διορισμών. 

Στον κλάδο μας, υπάρχουν άνδρες και γυναίκες εκπαιδευτικοί, μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, που ελέγχεται καθημερινά και συνεχώς από τη διοίκηση και το πληροφοριακό σύστημα my school.

Καλούμε το ΔΣ της ομοσπονδία μας (ΟΛΜΕ) να προχωρήσει άμεσα σε δημόσια καταγγελία αυτής της συκοφαντικής ανακοίνωσης.”

 Κατά την συζήτηση που ακολούθησε, το μέλος του ΔΣ Αθ. Γρίψιος προσέθεσε στο παραπάνω κείμενο την παράγραφο:

Να ζητήσει η ΟΛΜΕ από την κ. Κεραμέως να βρει αποδείξεις για τους εκπαιδευτικούς “φαντάσματα” και αν δεν βρει, τότε η ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση

 Η θέση της ΔΑΚΕ ήταν ότι καλύπτεται από την ανακοίνωση της κεντρικής ΔΑΚΕ, οπότε και ψηφίστηκε η πρόταση της ΑΔ.Ε.Κ.Ε. με την προσθήκη του κ. Αθ. Γρίψιου με 5 υπέρ (ΑΔ.Ε.Κ.Ε. και Γρίψιος) και 4 λευκά (ΔΑΚΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: