ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Ενημερωτικό της ΑΔ.Ε.Κ.Ε. για τον μήνα Μάιο 2017

Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών   (ΑΔ.Ε.Κ.Ε)

Ενημερωτικό για τον μήνα Mάϊο 2017

1. ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.
   Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπήσουμε στο συνέδριο διαμόρφωσης των θέσεων της Ομοσπονδίας μας, που θα διεξαχθεί 1-4 Ιουλίου στην Αθήνα. Με ποσοστό 25% εκλέξαμε τρεις αντιπροσώπους, με τους οποίους θα θέσουμε 


 προς συζήτηση και απόφαση τα προβλήματα που αφορούν στο σύνολο του κλάδου μας.
   Το τελικό κείμενο των θέσεων μας για το συνέδριο θα προκύψει στις 30 Ιουνίου, και γι’ αυτό σας καλούμε όλους να μας στείλετε ό,τι πιστεύετε ότι πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο όσο το δυνατό νωρίτερα, ώστε να προλάβουμε να επεξεργαστούμε όλες τις προτάσεις.
   Το κλίμα λασπολογίας και κιτρινισμού εναντίον μελών της παράταξής μας, το οποίο ευδοκιμεί εδώ και δύο χρόνια πριν από κάθε εκλογική διαδικασία, το έχουμε πλέον συνηθίσει και χαρακτηρίζει αυτούς που το σχεδιάζουν και το υλοποιούν.
2. ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
   Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των κρίσεων διευθυντών, που είναι ουσιαστικά η επαναφορά του συστήματος που ίσχυσε το 2011. Είναι μία κακή εξέλιξη μετά την γνωστή δικαστική απόφαση για την ψηφοφορία του συλλόγου διδασκόντων.
   Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι αυτό που πρέπει να  αναβαθμιστεί είναι ο ρόλος του συλλόγου διδασκόντων (Σ.Δ.) στη λειτουργία της σχολικής μονάδας και ο διευθυντής να είναι μόνο ο διεκπεραιωτής των αποφάσεων του συλλόγου, ανεξάρτητα από τον τρόπο επιλογής του. Η επί μέρους μοριοδότηση των υποψηφίων διευθυντών μετά από ψηφοφορία του Σ.Δ. ήταν στην σωστή κατεύθυνση, χωρίς το προηγούμενο σύστημα να ήταν το ιδανικό. 
3. ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ
    Προχωράει η διαδικασία της ισομερούς κατανομής των μαθητών στα σχολεία της πόλης, με βάση το Δημοτικό σχολείο αποφοίτησης, που θα διασφαλίσει τη μικρότερη δυνατή απώλεια οργανικών θέσεων λόγω των κενών που δημιουργούνται από τις συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων.
    Η δέσμευση της διοίκησης για δημιουργία τεσσάρων τμημάτων στην Α’ Γυμνασίου, εφόσον υλοποιηθεί, θα είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τη βραχυπρόθεσμη βιωσιμότητα όλων των σχολικών μονάδων. Μεσοπρόθεσμα το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι μη αντιμετωπίσιμο, λόγω του συνδυασμού της υπογεννητικότητας και του νέου κύματος μετανάστευσης.




4. ΘΕΜΑ ΚΟΛΥΜΠΑΛΗ
    Μετά την κάλυψη που παρείχε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ - ΔΑΚΕ και ΑΕΚΕ (Γρίψιος) στη συμπεριφορά του Χ. Κολύμπαλη, ο εν λόγω συνάδελφος προχώρησε σε απειλητικό κείμενο εναντίον μας, αλλά το χειρότερο είναι ότι μήνυσε τη συνάδελφο Δώρα Αγατσιώτη, γεγονός που επιβεβαιώνει τις αντισυναδελφικές του πρακτικές. 
    Ζητήσαμε, πλέον, την συνδρομή της ΟΛΜΕ στην δίωξη που υπόκειται η συνάδελφος από τον διευθυντή του σχολείου της, μιας και η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Σερρών σφυρίζει αδιάφορα. Την ΔΑΚΕ και την ΑΕΚΕ (Γρίψιος) τους αφήνουμε στην κρίση σας.

5. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΣΕΡΡΩΝ
    Τον Μάιο του 2017 δεν έγινε καμία από τις δύο τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕΣ, όπως ορίζει το καταστατικό μας. Ο λόγος είναι η, με διάφορες προφάσεις, αντικαταστατική τακτική της μη υπογραφής των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ και συγκεκριμένα αυτών που αναφέρονται στο θέμα του Γυμνασίου Σκοτούσσας, από τον Αθ. Γρίψιο.
6. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    Ξεκινάμε ένα νέο τρόπο αμφίδρομης επικοινωνίας μαζί σας, ζητώντας σας να αφιερώσετε έναν ελάχιστο χρόνο συμμετέχοντας στη διαμόρφωση των θέσεων μας στα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο μας.
    Ξεκινάμε με το θέμα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, για το οποίο υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις.
    Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου σε έγγραφο google ή σε απλό word και η αποστολή του με email είναι σημαντική, γιατί σας μετατρέπει από παθητικούς δέκτες των θέσεων που εκφράζουν οι κομματικές παρατάξεις, σε ενεργητικούς διαμορφωτές του διαφορετικού μοντέλου συνδικαλιστικής εκπροσώπησης που εμείς πρεσβεύουμε.
ΑΔ.Ε.Κ.Ε.                            Σέρρες, 7/6/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: