ΑΔΕΚΕ

ΑΔΕΚΕ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ευχαριστήρια ανακοίνωση

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
(ΑΔ.Ε.Κ.Ε.)
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
Ως ΑΔ.Ε.Κ.Ε. θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσες και όσους συναδέλφους μας  τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 17ο   Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Το ποσοστό 26,6% και οι 3 έδρες που μας δώσατε, μας δίνουν την δυνατότητα να σας εκπροσωπήσουμε στην κορυφαία διαδικασία της Ομοσπονδίας που θα χαράξει την πορεία του εκπαιδευτικού κινήματος για τα επόμενα χρόνια.
 
 Μέσα από το σχήμα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ που δημιουργήσαμε μαζί με άλλες ανεξάρτητες παρατάξεις από όλη την Ελλάδα, θα διεκδικήσουμε την αλλαγή στα κακώς κείμενα της ΟΛΜΕ και την ανάπτυξη ενός σύγχρονου και ρεαλιστικού συνδικαλισμού στον χώρο των εκπαιδευτικών Δ.Ε. Προϋπόθεση γι αυτό είναι να κάνουν ανάλογη με την δική σας επιλογή και οι συνάδελφοι από άλλους  νομούς της Ελλάδας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και για το θέμα της ΕΛΤΕΕ-ΟΛΤΕΕ που ανέκυψε σ’ αυτές τις εκλογές και για το οποίο ορισμένα πρόσωπα και παρατάξεις, διαδίδουν κακόβουλες ανακρίβειες και κατηγορούν την ΑΔ.Ε.Κ.Ε.. Σύμφωνα με το έγγραφο προκήρυξης των εκλογών από την ΟΛΜΕ, την πρόσκληση για εκλογή συνέδρων της ΕΛΜΕΣ της 23-4-2015, αλλά και σύμφωνα με τον νόμο 1264/82, δεν μπορεί ένας εκπαιδευτικός να είναι ταυτόχρονα μέλος σε δύο πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις. Το σχετικό απόσπασμα έχει ως εξής:
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία (Ν.1264/82 άρθρο 10 περ. β «Τα μέλη των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων δικαιούνται να ψηφίσουν αντιπροσώπους μόνο για μια Ομοσπονδία και ένα Εργατικό Κέντρο. Αν ανήκουν σε δύο Οργανώσεις, επιλέγουν τη μια από αυτές για να ασκήσουν το δικαίωμά τους αυτό, με δήλωσή τους προς τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών. Η δήλωση αυτή δεσμεύει τον εργαζόμενο για όλο το χρόνο της θητείας των αντιπροσώπων που ψήφισε και της θητείας των οργάνων που ψήφισαν οι αντιπρόσωποι της οργάνωσής του.» και άρθρο 30, παρ. 4 «Κάθε υπάλληλος, από το διορισμό του, μπορεί να γίνει μέλος μόνο μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των κατά κλάδους ή ειδικότητες διαρθρωμένων και μιας οργάνωσης του χώρου εργασίας,….»
Στο χρονικό διάστημα πριν τις εκλογές καταβλήθηκαν από συγκεκριμένα άτομα πολλές προσπάθειες για να μην εφαρμοστεί η παραπάνω διάταξη, ισχυριζόμενοι ότι μπορεί κάποιος να ψηφίζει και για ΕΛΤΕΕ-ΟΛΤΕΕ και για ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ, αφήνοντας  ερωτηματικά για το τι πραγματικά αντιπροσωπεύει η ΕΛΤΕΕ.
Για μας, η ΕΛΤΕΕ και η ΟΛΤΕΕ είναι οργανώσεις διασπαστικές του κλάδου μας. Η ΕΛΜΕΣ στο νομό μας και η ΟΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα, εκπροσωπούν όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα της ειδικότητάς του (ο πρόεδρός της ΟΛΜΕ είναι από τεχνική ειδικότητα).
Ειδικά για τους συναδέλφους της τεχνικής εκπαίδευσης που βγήκαν σε διαθεσιμότητα πριν δύο χρόνια, η ΟΛΜΕ και τοπικά η ΕΛΜΕΣ, έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για την επιστροφή τους στα σχολεία. Οι  ΕΛΤΕΕ-ΟΛΤΕΕ δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης. Δεν είναι επιστημονικές οργανώσεις, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Είναι ολιγομελείς διασπαστικές συνδικαλιστικές οργανώσεις – σφραγίδες, με μηδενική δυνατότητα αντίδρασης. (Ούτε απεργία μπορεί να κηρύξει η ΟΛΤΕΕ, ούτε 3ωρες στάσεις η ΕΛΤΕΕ).
Γι’ αυτό προτείνουμε σε όσους τους συναδέλφους είναι ακόμα μέλη της ΕΛΤΕΕ-ΟΛΤΕΕ να διαγραφούν άμεσα από τις οργανώσεις αυτές και να γραφούν στην ΕΛΜΕΣ και στην ΟΛΜΕ, που είναι αντίστοιχα, το σωματείο και η ομοσπονδία τους.
Σέρρες, 26 Μαΐου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια: